Небесна Чота

Від початку Революції гідности й досі свободівці перебувають в авангарді боротьби за Україну. Саме тому переживаємо тяжкі втрати. Із грудня 2013-го до березня 2014 року від нас пішли 16 лицарів. Це і юнаки із палкими серцями, і досвідчені чоловіки. Це люди, яких поважають сусіди та вся громада. Це воїни, які вкладали свою душу, свій час для того, аби змінити цей світ. Аби на місці антиукраїнської системи зросла соціяльно і національно справедлива Велика Україна.

Він покинув роботу за кордоном.

Він єдиний на все село став учасником Революції гідности.

Він переродив весь район, давши йому українське обличчя.

Він не завагався стати на захист своєї третьої Батьківщини.

Він ще дитиною вирвався із соціяльного низу і завжди був попереду - і в навчанні, і в ділах.

Він знав, що майбутнє країни - це молодь, тому вкладав всі свої знання і серце у виховання патріотичного юнацтва.

Він…

Петро Волянюк, Сергій Дідич, Володимир Кульчицький, Олександр Капінос, Микола Дзявульський, Едуард Гриневич, Сергій Бондарчук, Іван Бльок, Василь Мойсей, Олег Ушневич, Ігор Дмитрів, Георгій Арутюнян, Ігор Сердюк, Владислав Зубенко, Дмитро Чернявський, Юрій Паращук.

Відразу по революції - війна. І знову свободівці вирушили на фронт у перших лавах. Наші хлопці пішли у військкомати вже 2 березня. Близько тисячі свободівців - на фронті. І ця кількість щодня зростає. Упав один - на його місце, аби пімстити, стали двоє.

Із початку військових дій на сході України загинуло 23 наших побратимів:

Олексій Коновалов, Володимир Зюзь, Віктор Голий, Антон Цедік, Віталій Коломієць, Микола Томак, Віктор Лавренчук, Володимир Степанок, Анатолій Чупилка, Олександр "Піонер" Чирцов, Ігор Каплуненко, Віктор Цимбал, Дмитро "Брат" Коряк, Василь Миханюк, Олександр "Генерал" Єрмаков, Ігор "Риба" Канаков, Леонід "Лаврінович" Москотін, Данило "Телефон" Касьяненко, Олег "Характерник" Костюк, Євген Лоскот, Владислав Алексейчук, Олег "Сон" Габорак, Олександр Коваль.

Памʼятаємо! Не пробачимо!