19 березня 2014
Лист Олега Тягнибока до Голови Альянсу европейських національних рухів

Голові Альянсу европейських національних рухів.

Панові Бруно Голнішу.

Шановний Пане Голніш.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" з 2009 року має статус спостерігача в Альянсі европейських національних рухів.

Для нашої націоналістичної сили було важливим стати до лав загальнонаціонального европейського руху, який виступає за збереження національної ідентичности, національної мови та культури европейських країн, їхньої національно-культурного багатогранности, поваги до инших націй та їхнього суверенного права.

На жаль, маємо констатувати той факт, що Альянс европейських національних рухів не виправдав сподівань українських патріотів. Не зіграв він жодної ролі і на підтримку українських патріотів під час революційних подій в Україні наприкінці 2013 року ‒ початку 2014 року, та не засудив військову агресію Росії проти суверенної української держави.

Ба більше, навпаки, один із керівників очолюваного Вами Альянсу евродепутат Белла Ковач, який є також заступником голови угорської партії "Йобік", взяв особисту участь у підтримці окупаційних дій Росії на кримській території України та проведенні так званого референдуму щодо самовизначення Криму в порушення Конституції України на окупованій російською армією території.

У зв'язку із несумісними заявами керівництва очолюваного Вами Альянсу щодо щодо схвалення підтримки Росією сепаратистських сил у Криму та окупації частини української держави російською армією, вважаємо за неможливе перебування Всеукраїнського об'єднання "Свобода" в якості спостерігача в Альянсі европейських національних рухів.

З повагою, Олег Тягнибок, Голова ВО "Свобода"