11 лютого 2016
Депутатське звернення Андрія Іллєнка до судді КСУ І.Д. Сліденка

Судді Конституційного Суду України.

І. Д. СЛІДЕНКУ.

вул. Жилянська, 14, Київ, 01033.

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ.

відповідно до ст.16 Закону України "Про статус народного депутата України"

Шановний Ігорю Дмитровичу!

Реалізуючи право, надане пунктом 1 частини першої статті.

150 Конституції України, статтями 13, 39 і 40 Закону Україну.

"Про Конституційний Суд Україні" від 16 жовтня 1996 року, суб'єкт права на конституційне подання - 57 народних депутатів України - 10 липня 2014 року звернувся до Конституційного Суду України з проханням визнати неконституційним Закон України "Про засади державної мовної політики".

від 3 липня 2012 року № 5029-VІ (джерела опублікування - Голос України від 10 серпня 2012 року, № 146; Офіційний вісник України від 20 серпня.

2012 року, № 61, стаття 2471), набрав чинності 10 серпня 2012 року.

Відповідно до вимог статті 57 Закону України "Про Конституційний суд України" провадження у цій справі повинно було завершитися до.

лютого 2015 року.

Відповідно до інформації викладеної на офіційному сайті Конституційного суду України:

У вересні 2014 року ухвалою колегії суддів Конституційного Суду України було відкрито конституційне провадження у справі, після чого почалась здійснюватись підготовка справи до розгляду на пленарному засіданні Суду (Режим доступу: ccu.gov.ua.

Конституційний Суд України на засіданні 22 жовтня 2014 року обговорив питання про форму розгляду справи за конституційним поданням 57 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про засади державної мовної політики".

(Режим доступу: ccu.gov.ua). Результатом обговорення стало прийняття Ухвали яка передбачає усну форму слухання по даній справі.

Відповідно до статті 57 Закону України "Про Конституційний Суд України", строк провадження y справах за конституційним поданням не повинен перевищувати трьох місяців. Відповідно до п. 7 § 6 Регламенту Конституційного Суду України, голова Конституційного Суду України визначає порядок денний пленарного засідання Конституційного Суду України, який затверджується на засіданні.

Відповідно до статті 4 Закону України "Про Конституційний Суд України" діяльність Конституційного Суду України, серед іншою ґрунтується на принципах верховенства права та гласності.

З огляду на викладене, керуючись статтею 16 Закону України "Про статус народного депутата України",.

ПРОШУ:

Поінформувати чому не ставиться питання щодо розгляду конституційного подання - 57 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про засади державної мовної політики" у порядок денний пленарного засідання Конституційного Суду України.

З повагою Андрій Іллєнко