27 листопада
Андрій Міщенко: Ухваліть усі свободівські законопроекти ‒ не впізнаєте держави

У ЗМІ новина та обговорення вислову Петра Олексійовича про необхідність кримінальної відповідальності за заперечення Голодомору та Голокосту. Дякую Вам, пане Президенте, що не забуваєте сказати такі гарні слова хоча б у день пам'яті жертв голодоморів.

Так от, інформую Вас, що на виконання свободівської програми захисту українців п. 7.6 і 7.7 та за дорученням голови партії Олега Тягнибока, такий Законопроект я розробив та зареєстрував у 2013 році! Ви можете взяти готовий Законопроект, котрий пройшов комітетські слухання, змінити прізвище автора, узгодити на погоджувальній раді 4 грудня, а вже 5-го числа винести на голосування до сесійної зали. Ви ж знаєте, що право законодавчої ініціативи мають Президент, КМУ та народний депутат, отже у Вас є всі можливості для ухвалення Законопроекту. Ви, Ваш КМУ і нардепи з Вашої фракції це можуть ініціювати.

Розумію, що важко в гнилому, але повністю, як ніколи досі, ручному для Вас парламенті це зробити, бо навіть за Звернення до держав світу про визнання Голодомору 1932‒33 рр в Україні геноцидом українців (Постанова №3525 від 07.12.2016 року) не голосувала в повному складі, обрана львів'янами, "Самопоміч", більше половини "Батьківщини", 1/3 "ляшківців".

Зробіть це! Не дійшли до цього руки, будучи нардепом 3, 4, 5 та 7-го скликань, то в статусі Президента ‒ саме те. "Свободі" вистачило лиш півроку для розробки та реєстрації документа у ВРУ, але 226 голосів ми не мали. У Вас для ухвалення Закону вони є ‒ головне бажання!

P.S. Зрештою, щоб не висмикувати поодинці наші законопроєкти, беріть їх усіх гамузом і ухвалюйте. Не впізнаєте держави.

Андрій Міщенко, народний депутат України VII скликання