27 листопада
Операція "Новоросія-2" на низькому старті

Спроба окупувати третину України навесні 2014 року, позбавивши її промислового потенціалу і виходу до моря, провалилася. Хоча і була ретельно спланована згідно з усіма правилами ведення воєн 4-го покоління та концепції Герасимова.

Провалилася при очевидній безсилості Української держави та абсолютно правильній фазі передпідготовки (повне засилля русскава міра на командних висотах влади, медіа та бізнесу; російської мови, церкви та агентури). А це чотири п'ятих успіху.

Але план обламався через неврахований чи катастрофічно недорахований фактор "Х" ‒ фактор спротиву пасіонарної частини української нації.

Саме українська громада не допустила окупації Харкова, Дніпра, Одеси, Миколаєва, Херсону та Запоріжжя і першою дала відсіч на Донбасі.

Путін врахував помилки ‒ тепер руками української влади пасіонарну частину нації вбито, покалічено, посаджено чи заарештовано.

Події в Одесі ‒ арешт Стерненка та хлопців з висуненням звинувачення за особливо важкий злочин, плюс суд над трьома одеситами у справі захисників Конституції, 6, 5 років ув'язнення миколаївського кіборга Бізона, постійні затримання, суди у Києві, обшуки у добровольців і волонтерів, активна кампанія їх дифамації ‒ це все пазли ретельно спланованого та реалізованого плану.

Паралельно у кожному райвідділу поліції та управі СБУ сидить окупаційномовне чувирло з бюстиком Дзержинського та іконкою від Моспархату, готове наслідувати луганського Пасічника.

Ну і звісно Олєг Царьов, виведений з запою, теж приведений до низького старту.

Тепер Путін зрозумів, що один Медведчук може бути значно ефективнішим за бригади реактивної артилерії та ДРГ. Думаю його наступним ходом буде, приміром, уряд "національної єдності".

І це справжнє мистецтво війни 4-го покоління ‒ прибрати свого головного ворога руками влади в Україні…

Юрій Сиротюк, заступник Голови ВО "Свобода"