11 квітня
Ігор Швайка: "Свобода" ще від 2014 року виступає за націоналізацію російського бізнесу в Україні

Учора націоналісти в Одесі завадили антиукраїнському шабашу на Алеї Слави. В Полтаві свободівці стали на захист інтересів громади та вимагають відставки міського голови Мамая, що є справжнім проявом бариг, які взяли нині нашу країну у внутрішню окупацію. У Харкові відбулася акція націоналістів, направлена проти роботи російського "Сбербанку". Очевидним є те, що народний терпець уривається та для чинної влади все тільки починається.

ВО "Свобода" абсолютно підтримує дії націоналістів у Харкові. Ми послідовно виступаємо проти роботи російського бізнесу в Україні, адже гроші від цього бізнесу фінансують війну проти українців. Ще від 2014 року "Свобода" виступає за націоналізацію російського бізнесу в Україні. Ми провели безліч акції з цього приводу. Насправді все це, так само, як і вчорашня акція, є моментом привертання уваги до цієї проблеми. Адже це є завданням влади ‒ саме влада зобов'язана націоналізувати російський бізнес, а не просто дозволити продаж "Сбербанку" від відкритого росіянина росіянину латентному. Росія в українському Криму вітчизняний бізнес вкрала. Російські посіпаки на Луганщині та Донеччині український підприємства демонтували та відправили своїм господарям, або знищили. Українська ж влада виставляє кордони поліціянтів та захищає власність вбивць наших солдатів.

Окремо, на превеликий жаль, доводиться вчергове констатувати, що розпіарену реформу поліції провалено. Адже ті, так звані, "охоронці громадського порядку" знову виконують політичне замовлення та обслуговують інтереси окремих персон. Скільки б хороших і щирих патрульних не з'явилося на вулицях українських міст, ті свавілля що чинили "правоохоронці" в Харкові та в Одесі вчора (та й не лишень вчора) нівелюють будь-який, навіть примарний, авторитет системи, що її так піарив очільник МВС.

Ігор Швайка, голова Харківської обласної організації ВО "Свобода"