3 квітня
Олег Тягнибок: Знайшов, як вдома взяв ‒ це якраз про нинішній уряд

Сьогодні на засіданні Кабміну прем'єр знову заговорив про "негайну приватизацію". Видно, справи в економіці настільки кепські, що бариго-олігархи вирішили швидко прибрати до рук те, що ще не встигли розікрасти. Зробити хочуть це негайно ‒ поки народ приголомшений злочинним щомісячним підняттям тарифів.

"Свобода" вкотре наголошує: продавати державне майно під час війни ‒ злочин. Справжній серйозний інвестор не прийде з реальними грошима в країну, яка воює. Результат приватизації в нинішніх політичних та економічних умовах прогнозований: державні підприємства за безцінь скуплять олігархи й торгові партнери влади через підставні європейські фірми.

Ще за часів прем'єрства Яценюка, 21 липня 2015 року депутати-свободівці зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2424а "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про приватизацію державного майна" (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі): w1.c1.rada.gov.ua. Документ передбачає заборону приватизацію державних підприємств на період здійснення антитерористичної операції та протягом шести місяців з моменту її завершення. У лютому 2017 року цю свободівську ініціативу навіть було включено до порядку денного парламенту, але на голосування керівництво Ради її так і не поставило.

Знайшов, як вдома взяв ‒ це якраз про нинішній уряд. Тому й дивляться на державну власність, як на свою, і так легко кидають оком на те, що належить народу. Але пам'ятайте: державу оббирати вам не вічно. Будете відповідати. Не дозволимо грабувати українців!

Олег Тягнибок, Голова ВО "Свобода"