12 грудня 2017
У Києві презентують новий випуск обіжника УССД, який присвячено ймовірності виникнення світової війни

12 грудня 2017 року в Києві за адресою: вул. Тургенєвська, 71 відбудеться презентація третього випуску Обіжника аналітичного центру "Українські студії стратегічних досліджень", очолюваного Юрієм Сиротюком. Початок презентації ‒ 18:00.

Ключові теми цьогорічного номеру: аналіз імовірності виникнення чергової світової війни або потужного регіонального конфлікту; сценарії поведінки Києва в умовах ескалації, ризики внутрішніх революційних потрясінь. За традицією досліджено річні результати роботи уряду в оборонній галузі, а також відповідні показники бюджету.

Ризик повномасштабної війни як ніколи великий. Вже палає Близький Схід, проглядаються тенденції відновлення нестабільності на Балканах (тут і рух мігрантів, і спроби перевороту в Чорногорії). Головне питання ‒ чи буде війна ядерною? Звісно, перспектива глобальної катастрофи залишається актуальною загрозою. Проте можливий варіант і сукупності регіональних конфліктів меншої інтенсивності, які, однак, принесуть не менший порядок людських жертв ‒ за прикладом Сирії…", ‒ йдеться в одній з програмових статей видання.

У випуску представлено статті:

"Міжнародна ситуація навколо України" (Юрій Сиротюк);

"Імовірність Третьої світової: статистика західних дослідників. Сценарії для України" (Юрій Сиротюк та Юрій Олійник);

"Підсумки за 2016 рік та аналіз бюджету";

"Варіант воєнно-інженерного захисту північно-східного кордону України" (Геннадій Бенкендорф);

"Як уникнути постколоніальної пастки" (Юрій Олійник);

"Анархічна революція під виглядом національної. Деструктив революційних дій в умовах війни" (Тарас Попов);

"Пропозиція удосконалення системи цивільного захисту" (Василь Квашук);

"Як інші країни боролися з сепаратистами: уроки для України";

"Повернення Криму: міф чи реальність?" (Іван Петренко);

"Терором по тероризму" (передрук статті Ярослава Дашкевича);

Тижневі огляди УССД;

Моніторинг законодавства у галузі оборони (грудень 2016 ‒ червень 2017).

Місія Обіжника ‒ популяризація серед експертів та широкої громадськості глибинного аналізу зовнішніх та внутрішніх викликів, що стоять перед Україною.

Для охочих отримати Обіжник пропонуємо заповнити анкету: bit.ly.

Прес-служба ВО "Свобода"