14-17 вересня
У Хмельницькому відбудеться перший Фестиваль українського глядацького кіна

З метою популяризації сучасного українського кіна серед глядачів, формування у відвідувачів кінотеатрів ставлення до перегляду українських стрічок як до цікавої сучасної течії з 14 до 17 вересня у місті Хмельницькому в кінотеатрі імені Т.Г. Шевченка відбудеться І фестиваль українського глядацького кіно "OBRIY kino fest". Організаторами фестивалю виступили Державне агентство України з питань кіно, управління культури і туризму Хмельницької міської ради, міське комунальне підприємство "Кінотеатр імені Т.Г. Шевченка".

У ході фестивалю будуть презентовані фільми, відібрані за критеріями:

‒ повнометражний український фільм, який зібрав найбільшу касу в кінотеатрах України ‒ "Слуга народу 2";

‒ повнометражний анімаційний фільм, який зібрав найбільшу касу в кінотеатрах України ‒ "Микита Кожум'яка";

‒ кращий документальний фільм на думку організаторів ‒ "Рідні";

‒ кращий повнометражний фільм року на думку організаторів ‒ "Чужа молитва";

‒ фільм, котрий не отримав достатнього екранного часу у кінотеатральному прокаті ‒ "Гетьман";

‒ фільм, який ще не виходив до широкого прокату (допрем'єрний показ) ‒ "Припутні".

Окрім показу фільмів у межах фестивалю відбудуться творчі зустрічі з членами знімальних груп фільмів "Гетьман" та "Припутні", а також 14 вересня о 17:15 відбудеться брифінг та презентація пакету нових українських фільмів за участю представника Державного агентства України з питань кіно, організаторів фестивалю та членів знімальної групи фільму "Гетьман".

Розклад фестивалю:

14 вересня о 12:30 ‒ "Гетьман" та творча зустріч із членами знімальної групи;

15 вересня о 10:00 ‒ "Микита Кожум'яка";

15 вересня о 12:30 ‒ "Чужа молитва";

16 вересня о 18:10 ‒ допрем'єрний показ фільму "Припутні" та творча зустріч з членами знімальної групи;

17 вересня о 12:00 ‒ "Рідні";

17 вересня о 18:10 ‒ "Слуга народу 2".

Прес-служба Хмельницької обласної організації ВО "Свобода"