15 вересня
У Львові відбудеться лекція Ростислава Мартинюка "Роман Бжеський ‒ грізний візаві Московської імперії"

15 вересня 2017 року у Львові в рамках форуму видавців відбудеться лекція Ростислава Мартинюка "Роман Бжеський ‒ грізний візаві Московської імперії".

Роман Бжеський ‒ український державний діяч доби УНР та на еміграції. Організатор українського війська та безпосередній учасник боїв з російською армією 1918‒1919. Ідеолог модерного українського націоналізму. Також дослідник української історії, літературознавець, журналіст і публіцист. У своїх дослідженнях шляхом аналізу діяльності та творчості знакових постатей української історії 19-20 століття Бжеський розкриває тонкі московські технології впливу на українську свідомість, логічно довівши підступність "драгоманівщини" та ідеології москофільства.

Захід відбудеться у приміщенні Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка, відділ періодики (вул. Драгоманова, 17). Початок ‒ о 15:00.

Прес-служба ВО "Свобода"