21 квітня
Відкриття меморіяльної дошки бійцю "Легіону Свободи" Олегу Афанасу

21 квітня 2017 року о 12:30 відбудеться відкриття пам'ятної дошки бійцю "Легіону Свободи", снайперу-розвіднику 81-ї ОАМБ Олегові Афанасу, який загинув 23 квітня 2016 року в Авдіївці під час виконання бойового завдання. Дошку буде відкрито на фасаді київської середньої загальноосвітньої школи №12, де навчався Олег.

У заході зокрема візьмуть участь родина та бойові побратими Олега Афанаса, київський "Легіон Свободи", народні депутати-свободівці.

Адреса проведення заходу: м. Київ, вул. Зелена, 12.

Довідка: Олег Афанас народився 7 жовтня 1991 року. З 2002 року жив у Києві. У 2009 році вступив до Європейського університету на факультет "Інформаційні системи та комп'ютерні технології". Олег Афанас був прихильником ВО "Свобода". З вересня 2014 добровольцем стає до армійських лав ‒ слідом за батьком, свободівцем Євгеном Богданом.

У жовтні того ж року Олег вступає до лав новоствореної на той час 81-ї окремої аеромобільної десантно-штурмової бригади на посаду снайпера 1-го відділення 2-го взводу розвідувальної роти. Проходить активну підготовку і вже з 12 січня 2015 року бере участь в обороні Донецького аеропорту.

У складі групи провів низку операцій, унаслідок яких було ліквідовано декілька ворожих опорних пунктів, відбито атаки дозорних груп супротивника, облаштовано більше десятка спостережних та вогневих точок. Олега Афанаса постійно залучали до проведення розвідувальних операцій в тилу ворога, неодноразово призначали старшим групи. Завдяки високій професійній підготовці майстерно керував групою в тилу противника, що допомогло здобути багато цінної інформації й провести заходи боротьби з ДРГ противника.

Загинув Олег Афанас 23 квітня 2016 року під Авдіївкою, виконуючи розвідзавдання.

Більше про героя: Олег Афанас.

Прес-служба ВО "Свобода"